Το Ελληνικό μέλι

Το μέλι είναι μοναδική γλυκαντική ουσία μεγάλης βιολογικής και θρεπτικής αξίας. Είναι φυσική, υγιεινή τροφή και έχει αποδειχθεί με επιστημονικές έρευνες, ότι διαθέτει πλήθος συστατικών απαραίτητα για τον οργανισμό του ανθρώπου. Περιέχει κυρίως γλυκόζη και φρουκτόζη και δεκάδες φυσικά στοιχεία όπως ένζυμα, αμινοξέα, υπεροξείδιο του υδρογόνου, μεταλλικά στοιχεία, αντιοξειδωτικές ουσίες κ.ά., των οποίων η αξία είναι αδιαμφισβήτητη στη σύγχρονη διατροφή.

Το ελληνικό μέλι συγκεκριμένα, υπερέχει σε οργανοληπτικά συστατικά (άρωμα, γεύση, πυκνότητα) από τα μέλια άλλων χωρών, λόγω της μεγάλης ηλιοφάνειας, του εδάφους και κυρίως της πλούσιας χλωρίδας μας με ποικιλία ανθέων, βοτάνων και δέντρων -στην ελληνική φύση έχουν βρεθεί περίπου χίλια (1.000) φυτά τα οποία είναι μοναδικά στον κόσμο. Στην Ελλάδα χώρα έχουν ταυτοποιηθεί οκτώ αμιγείς ποικιλίες ελληνικού μελιού: θυμάρι, πεύκο, έλατο, βαμβάκι, ήλιος, ρείκι, κάστανο, πορτοκάλι.

Το μέλι είναι τροφή άμεσης ενέργειας, που αφομοιώνεται αμέσως από τον οργανισμό μας γι’ αυτό δεν κουράζει το συκώτι και τα άλλα όργανα και αποτελεί μια γρήγορη πηγή ενέργειας για τον οργανισμό. Είναι ιδανικό για παιδιά, εγκύους, αθλητές και για κάθε άνθρωπο που προσέχει τη διατροφή του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *